Lande omkring os er handlekraftige og leverer til EOSC

Tyskland bruger 3 mio. € på etablering af national, generisk infrastruktur til forskningsdata.


Som nyt medlem i Knowledge Exchanges research data expert group deltog jeg i et møde afholdt ved Deutsche Forschungsgemeinschaft (DFG) i Bonn – Tysklands største uafhængige forskningfond.

Her erfarede jeg, at DFG er i færd med at etablere en generisk infrastruktur til forskningsdata – GeRDI-projektet (Generic Research Data Infrastructure).

Udmeldingen til universiteterne er tydelig: Hold op med jeres overdrevne niche-fokus! DFG vil i stedet etablere et nationalt netværk af infrastrukturer til forskningsdata og etablere et ”single point of access to data”. Det skal være DFGs bidrag til EOSC.

Der etableres tre e-infrastruktur-piloter i GerDI – et placeret i München, et i Kiel og et i Dresden. Derefter ruller DFG GeRDI-konceptet ud over hele Tyskland.

Læs mere om GeRDI på: http://www.edawax.de/2016/07/new-countrywide-rd-inf-project-approved-generic-research-data-infrastructure-gerdi-ready-to-get-off-the-starting-blocks/

Bør Danmark agere tilsvarende helhedsorienteret – og kan vi?

Share this:

Former chairman of the Danish National Forum for Research Data Management (DM Forum). Nowadays, tech dean at Aalborg University.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.